Українські волейболісти здобули перемогу на турнірі «DEPO Open 2024» в Цесіс

Олексій Бублік/Ярослав Тимченко. Єва Сердюк/Дар'я Романюк

На третьому етапі чемпіонату Латвії з пляжного волейболу «DEPO Open 2024» та одночасно другому етапі Східноєвропейської волейбольної зональної асоціації (EEVZA), що відбувся в Цесісі, перемогу здобув український дует Олексій Бублік/Ярослав Тимченко.

У фінальному матчі серед чоловіків українська пара Бублік/Тимченко, яка була посіяна під восьмим номером, з рахунком 2-0 (21:19, 27:25) обіграла латвійський дует Олівер Булгач/Маркус Граудіньш, посіяний під третім номером.

У першому сеті, завдяки трьом ейсам від Бубліка, українці вийшли вперед з рахунком 14:11, але латвійці завдяки п’яти блокам Граудіньша повернули собі лідерство – 17:15. Проте, у кінцівці сету український дует виявився сильнішим, вигравши з рахунком 21:19.

У другому сеті, після рівного початку, латвійці взяли п’ять очок поспіль, вийшовши вперед з рахунком 12:7. Однак українці відповіли тим самим і зрівняли рахунок – 12:12. Бублік і Тимченко використали п’яту матчболу, завершивши гру на свою користь – 27:25.

Бублік і Тимченко

«Мені дуже подобаються латвійці, Латвія та Цесіс. Я дуже задоволений турніром, адже цього року гра не йшла за планом. Показаний у Цесісі результат значно кращий за торішній,» – прокоментував Бублік після матчу в прямому ефірі «Best4Sport».

У змаганнях серед жінок литовська пара Скальве Крижанаускайте/Аріана Рудковска перемогла з рахунком 2-0 латвійок Крісту Паегле і Кіттію Мартіні-Адамсоне. Литовські волейболістки вдало завершили обидва сети, вигравши перший з рахунком 21:17 та другий – 21:19.

У матчі за третє місце українки Єва Сердюк/Дар’я Романюк з рахунком 2-0 (21:18, 21:19) перемогли латвійок Марту Озоліну і Луїзу Скрастіню.

DEPO Open 2024» (EEVZA) в Цесісі

Загалом, турнір «DEPO Open 2024» виявився успішним для українських спортсменів, які показали високий рівень майстерності та волю до перемоги.

  

У матчі за третє місце головні фаворити турніру, легенди пляжного волейболу Мартіньш Плявіньш/Едгарс Тоц, обіграли молодий український дует Дмитро Козій/Святослав Нагорний з рахунком 2-0 (21:15, 21:18). Важливо відзначити, що пара Козій/Нагорний, якій всього 17-18 років, зіграли на рівних з командою, яка на останній Олімпіаді в Токіо зайняла 4 місце.

Фото volejbolslv